Esittely

Olen metsien kasvatti, kirjoihin nuorena kiintynyt, kansanlaulujen laulaja ja historiahirmu. Työstän tällä hetkellä esikoisromaaniani, joka kulkee työnimellä Maagin tyttäret.

Maagin tyttäret

Ensimmäinen luonnos Maagin tyttärille syntyi jo vuosina 2003-2006, ja hajanaisena alkanut tarina on sen jälkeen pitkän editoinnin kautta kehittynyt aidoksi romaaniksi. Tarinaa on innoittanut niin nuorena lukemani fantasia (Taru sormusten herrasta, Dragonlance, Belgarionin taru, Kultainen kompassi) kuin antiikin syvä mythos — ennen kaikkea roomalaisen runoilija Ovidiuksen Metamorfoosit.

Lukijana kaipasin klassisen fantasian epiikan rinnalle historiallista realismia ja maanläheistä draamaa, jonkalaista löysin myöhemmin Monte Kriston kreivistä ja Anna Kareninasta. Tulos on käsikirjoitus, joka seuraa fantasiassa rakastamiani perinteitä, mutta kääntelee ja tutkii niitä kulmista, jotka vievät niitä niin uuteen kuin muinaiseen suuntaan. Tarinan päähenkilöt ovat kaksoset Nene ja Aiya, jotka Grimmin saduille ominaiseen tapaan ovat kasvaneet koko elämänsä villissä erämaassa odottaen äitiään palaamaan. Kaikki perheessä eivät kuitenkaan jaa heidän kaipuutaan — päinvastoin.

Kaksosten elämä on täynnä seikkailua ja vaaraa: metsässä kaikki on elossa, niin purot kuin puut; synkät uutiset saapuivat korpin siivin, ja äidin pitkään poissaoloon liittyy salaisuus, joka on ehkä liian kipeä koskaan kerrottavaksi. Aiya ei kuitenkaan voi elää voimatta tietää. Hänen täytyy saada tietää, vei totuus hänet sitten kuinka syvälle henkien ja jumalten maailmaan, missä vain maagit voivat selvitä hengissä.

Käsikirjoituksen syntyvaiheista ja nykytilanteista voi lukea täältä blogista.