Aurinkosydän Finnconissa 9.7.2022 klo 15.00

Serafia Alho /

Suomen suurin tieteis- ja fantasiakulttuuria juhlistava Finncon on jo aivan nurkan takana! Tänä vuonna tapahtuma on ensimmäistä kertaa historiallisesti Espoossa, Aalto-yliopiston Kandidaattikeskuksessa. Aivan yhtä historiallisesti minut näkee ensimmäistä kertaa panelistina: puhumme Reetta Vuokko-Syrjäsen (jolta muuten on aivan äsken tullut myös kiehtova esikoisromaani Syntykeho!), Solina Riekkolan, Eve Lumerton ja Camilla Kantolan kanssa Aurinkosydämen synnystä ja utopian kirjoittamisen haasteista. Jos siis olet tulossa Finnconiin tai asut alueella, tervetuloa kuuntelemaan ja sanomaan vaikka samalla heipat!

Ohjelmatiedot Kompassissa alla 👇👇👇

Aurinkosydän on sen verran ansiokkaasti mennyt kaupan — verkkokaupan varastot näyttävät jo tyhjää –, etten voi ennalta luvata antologiaa olevan saatavilla kustantamon pöydältä kovin pitkään, mutta irtokappaleita saattaa löytää vielä conin alussa.

Jos sinulla siis on vielä oma kappale saamatta, Finncon on se hetki käydä etsimässä!

(Ja jos näet tämän myöhään ja Finncon on aikaa sitten ohi, ainakin pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastoilla on useita kappaleita. Antologia liitää tällä hetkellä bestseller-listoilla asti, joten lukuvuoroa voi joutua odottamaan vähän aikaa. Lukijalle kurja tilanne; kirjailijan näkökulmasta tietysti ihanaa, että lukijoita on.)

Kuka palvelee palvelinta Atorox-ehdokkaana

Sunnuntaina Finnconissa julistetaan myös kuluneen vuoden paras tieteis- tai fantasianovelli. Aurinkosydämestä ehdokasnovelleja on kolme: Kuka palvelee palvelinta (kääk!), Reetta Vuokko-Syrjäsen nimikkonovelli Aurinkosydän sekä Anni Kuu Nupposen Ja maa vastasi.

Tämän vuoden novellit olivat kokonaisuudessaan niin monet voittaja-ainesta, etten lainkaan tiedä, keitä yleisöäänestys on suosinut tänä vuonna. Minulle on riittävä kunnia olla samalla listalla niin monen lahjakkaan tarinankertojan kanssa — omista suosikeistani mieleen jäi varsinkin Johanna Sinisalon herisyttävän hauska Tuonen tytin tili- ja tutkimuskirjat (teoksesta Satalatva: Kalevala uusin silmin).

Jännittäviä aikoja eletään! Palkinnonjako on sunnuntaina kello 13:00, lisätiedot alla:


Serafia Alho

Olen kynäniekka, kirja-addikti ja historiahirmu - yleisutelias eklektikko, jonka työhuone on täynnä pieniä löytöjä maailmalta. Kun en kirjoita mytologiasta fantasiaa tai ahmi muinaista klassikkorunoutta, minut voi nähdä vilaukselta lähimmässä luonnonmetsässä.

0 kommenttia

Vastaa

Avatar placeholder

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *