Worldconista, kirjailija

Serafia Alho /

Jouduin valinnan eteen, kun eräs tuttuni pyysi minua kirjoittamaan Worldcon-reportaasin Tapiolan kirjaston luovan kirjoittamisen lehteen. Voisin kirjoittaa artikkelin kaikessa hiljaisuudessa ja esittää kuin en juuri olisi saanut ensimmäistä palkallista kirjoituskeikkaani, tai voisin tehdä juuri vastakkaisen.

Valitsin vastakkaisen, koska julkisuuteen tuleminen oli joka tapauksessa joskus väistämätöntä. Jos nimeäni näkee jo kirjoittamissani artikkeleissa, se että esikoisromaanini on yhä työn alla ei tee minusta sen vähempää kirjailijaa.*

Jollet ole vielä lukenut kokemuksestani Worldconissa, se ilmestyi Kirjoitan-lehden numerossa 3/2017.

* * *

Haluan vielä erikseen kiittää Mary Robinette Kowalia (@MaryRobinette), joka Worldconin aikana piti ensin erinomaisen työpajan novellien rakenteesta, sitten pidensi kyselytuntiaan kahdeksi antaakseen kaikille aikaa esittää omansa. Minulla oli tilaisuus kysyä Maryltä neuvoa eräässä Maagin tyttärien ongelmallisessa kohdassa, ja Maryn kyky analysoida tarinaa tekniikan näkökulmasta oli minulle suuresti avuksi.

Mary kirjoittaa muun muassa Jane Austenin ajan Englantiin sijoittuvaa historiallista fantasiaa; sarjan ensimmäinen osa on nimeltään Shades of Milk and Honey. Kirjoja ei valitettavasti vielä löydy suomenkielellä, mutta niitä on silti ollut ilo kuunnella Maryn itsensä lukemana äänikirjoina.

* * *

Lopuksi vielä kuvia Worldconista. Lisää kuvia löytyy varsinkin Twitteristä:  #worldcon75.

 

* * *

* Kävin väittelyn itseni kanssa, olenko kirjailija, esseisti vai bloggaaja. Kielitoimiston sanakirjan mukaan kirjailija on “henkilö joka kirjoittaa kirjoja”, ja myös esseistin toinen nimi on esseistikirjailija. Eksistentiaalisen kriisin sijaan päätin tehdä elämäni vähemmän vaikeaksi ja kutsua itseäni jo kirjailijaksi.


Serafia Alho

Kynäniekka, kirja-addikti ja historiahirmu. Kirjoitan mytologiasta fantasiaa ja ahmin muinaista klassikkorunoutta.

0 kommenttia

Vastaa